El Secretariat d’Entitats de Sants ha tornat a organitzar la tradicional Firentitats al carrer de Sants després que l’any passat se celebrés de forma virtual per l’esclat de l’emergència sanitària. Enguany, però, ha desplegat desenes de carpes de les diferents associacions que la formen, això sí, en un format més reduït. A més, ha tingut un accent reivindicatiu sota el lema “Salvem el Secretariat”.

Asseguren que la pandèmia ha dificultat la viabilitat de molts dels projectes que gestionen i, per això, reclamen que l’Ajuntament hi destini recursos: “El que necessitem és una injecció econòmica, sigui de la manera que sigui”, ha declarat a betevé Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Malgrat tot, són optimistes i creuen que es podran sobreposar a aquesta situació gràcies a la predisposició mostrada per part del consistori: “Soc bastant optimista veient ara l’actitud tant del districte com de l’Institut de l’Esport de Barcelona i l’Ajuntament. Com a casa gran, penso que ens en podem sortir perquè tenen la voluntat d’ajudar-nos“, afegeix Erill. Per aconseguir-ho, volen recollir suports del conjunt de les associacions amb l’objectiu de concretar les solucions necessàries.

Excés d’inversió en una escola bressol

El Secretariat fa 40 anys que fomenta l’associacionisme als barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, i actualment gestiona dos centres cívics i dos centres esportius: les Cotxeres de Sants, el Casinet d’Hostafrancs, el CEM Espanya Industrial i el de la Bordeta. Els beneficis derivats de la gestió d’aquests equipaments n’havia garantit, fins ara, la viabilitat. En canvi, el sobrecost d’un projecte per garantir les hores de sol al pati de l’Escola Bressol l’Esquirol va ser un punt d’inflexió que va desequilibrar la balança amb la crisi de la pandèmia.