A l'aeroport, aquest matí el tràfec de maletes ha estat constant. Segons les previsions, avui és el dia amb més operacions previstes del cap de setmana. En total, hi ha programats prop d'un miler de vols, una xifra que es mantindrà fins dilluns. Molts tornen a casa per aprofitar els últims dies a la ciutat abans no comenci la rutina. NATÀLIA DE LA FIGUERA "Vuelta a la ciudad, vuelta a preparar todo lo del cole, las mochilas, hay que empezar a comprar todo el material,... y bueno, hay que venir con un poquito de tiempo." JESSICA SARTORI "...Hemos estado en Cuba 10 días, se nos ha hecho muy cortito y ahora el lunes ya tenemos que trabajar." MONTSE GÓMEZ "Ens haguéssim quedat un parell de dies més, però el dilluns comencem a treballar i els diners no donen per més." Una altra de les opcions per tornar a casa és el tren, sobretot per als qui viatgen dins de la península. Per això, i amb l'objectiu de facilitar la tornada als ciutadans, Renfe ha augmentat l'oferta de places als tres milions durant aquests dies, 250.000 més de les habituals. La majoria d'aquestes places corresponen als serveis d'AVE Madrid-Barcelona, als quals se'n destinen un milió i mig. I pel que fa a la carretera, de moment, molta tranquil·litat. Segons Trànsit, no serà fins diumenge quan es concentrin més vehicles, ja que els que disposen de cotxe esperen a l'últim moment per tornar de vacances.

Des d’avui i fins dilluns, prop d’un miler de vols passaran diàriament per l’aeroport del Prat amb motiu de l’operació tornada de vacances. De moment, aquest divendres és on més moviment hi ha hagut, es preveuen 984 activitats programades, una xifra que es mantindrà la resta de dies.

L’altre vehicle més utilitzat és el tren, que també preveu un increment dels passatgers que tornen de les vacances, i per això Renfe ha ofert 250.000 places extres de les que disposa habitualment. En total, els trens oferiran tres milions de places.

Un altre dels punts amb més activitat durant l’operació tornada és la carretera. Tot i així, el Servei Català de Trànsit preveu que la major part dels cotxes no es desplaçaran fins diumenge, ja que molts apuren fins a última hora per tornar a casa.