Aquest dijous s’ha inaugurat la cinquena edició de la fira Tast BCN, que fins diumenge s’instal·la a les Drassanes Reials per demostrar un cop més que el menjar de tapes amb cervesa no està renyit en absolut amb la qualitat gastronòmica. De fet, els xefs de 14 restaurants presenten a concurs les seves darreres creacions, com ara uns cubs de bacallà confitat en crosta de pa i cansalada amb salsa d’anxoves i tàperes, o una terrina de foie i vedella amb ceba fermentada i avellana.

Diumenge al vespre es lliuraran els premis a la millor tapa i al millor tirador de cervesa del Tast BCN. Fins llavors, també s’hi fan actes de presentació de les tapes, classes magistrals amb els xefs Jordi Cruz i Javier de las Muelas i exhibicions de tiratge de cervesa.

La fira de la tapa anomenada Tast BCN es va començar a fer l’any 2012 a l’annex del Palau Sant Jordi. Més de 15.000 persones van passar per la segona edició. La tercera va tenir lloc al recinte firal de Montjuïc, a tocar de la plaça d’Espanya. L’any passat ja es va traslladar a les Drassanes Reials, un recinte més reduït que va atreure unes 8.000 persones. L’objectiu aquest any, en què la cervesera San Miguel integra la fira sota el paraigua de la marca Food Explorers, és superar aquesta xifra. L’horari és de 12 a 16.30 h i de les 20 h a la mitjanit. Les tapes costen tres euros i la cervesa, un.