El sindicat majoritari a la Guàrdia Urbana critica que la investigació interna no va ser objectiva sinó en la “línia de motivar la culpabilitat dels agents”, ara suspesos de sou i feina per una presumpta agressió a un motorista el 15 d’agost a la carretera de l’Arrabassada. Asseguren que la Unitat de Deontologia i Afers Interns del cos no va prendre declaració als policies implicats i va enviar al jutjat unes imatges que provaven l’agressió de què se’ls acusa. Lamenten, però, que no es tinguin en compte unes imatges prèvies que podrien demostrar que el conductor es va saltar el control d’alcoholèmia amb “una perillosa maniobra”.

Des del SAPOL matisen que no volen justificar cap agressió però demanen que es respecti la presumpció d’innocència dels agents. Alhora, la missiva retreu al govern municipal que els membres de la Guàrdia Urbana “no se senten emparats” i acusen d'”indiferència” el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens.

L’Ajuntament no contractarà manters per a la Urbana

El SAP-FEPOL dels Mossos d’Esquadra també ha fet arribar un escrit a Colau per valorar una notícia publicada en un mitjà digital en què s’afirma que l’alcaldessa estaria estudiant contractar alguns manters per a la plantilla de la Guàrdia Urbana i combatre la venda il·legal. En el comunicat, el sindicat demana que Colau els doni una explicació sobre la incorporació de membres d’aquest col·lectiu al cos policial i li recorden que per formar-hi part s’ha de superar una oposició. Fonts del consistori, però, han confirmat a BTV que aquesta informació és totalment falsa i que, en tot cas, l’Ajuntament no treballa en aquesta línia per solucionar el fenomen del “top manta”.