És la primera vegada que el càncer de pulmó supera en mortalitat el càncer de mama en les dones, que ocupava la primera posició des de l’any 2006. La baixada dels casos de càncer de mama es deuen, en part, gràcies a les campanyes informatives, que han permès una major detecció precoç de la malaltia. En canvi, el càncer de pulmó s’està començant a desenvolupar ara en les dones que van començar a fumar ara fa 20 anys.

Segons l’Agència de Salut Pública de Barcelona, els dos fronts clau per lluitar contra aquest càncer són el tabaquisme i la investigació, tot i que també hi influeix la contaminació atmosfèrica.

Tot i això, l’oncòloga de l’Hospital Clínic, Noemí Resguart, ha assegurat a betevé que avui es poden utilitzar teràpies dirigides i no només quimioteràpia contra el càncer de pulmó. Això fa que els nous medicaments estiguin dirigits únicament a debilitar la malaltia. Un concepte, el de la immunoteràpia que, assegura, ja està canviant el futur de l’oncologia perquè permet que “el cos destrueixi el càncer”.