vacuna janssen

(ACN i redacció) El Departament de Salut busca idees per convèncer els joves que es vacunin, amb especial atenció a la franja d’entre 20 i 35 anys. Segons ha explicat a RAC1 la secretària de Salut Pública, Camen Cabezas, de les vacunes disponibles només se n’està posant el 15 %, i hi ha un milió i mig de dosis que no s’estan administrant. A més de les trucades que s’estan fent, Salut està parlant amb influenciadors a les xarxes i amb altres departaments per aconseguir arribar al públic més jove, perquè la tardor preocupa.


Cabezas ha explicat que aquest dissabte la Fira de Barcelona tenia 7.000 cites disponibles per vacunar-se i només es van posar 2.000 vacunes. S’ha adreçat especialment al col·lectiu més jove, que té una cobertura vacunal més baixa. A més de recordar-los que evitaran les quarantenes i que no perdran diners si són autònoms, la secretària ha donat dades per demostrar que la covid sí que afecta els joves i pot ser greu.

En la franja entre 20 i 39 anys, durant la cinquena onada hi va haver 102.000 casos, la meitat del total. 2.500 van ser hospitalitzats, 319 van anar a l’UCI i van morir nou persones. “A les persones menors de 40 anys no els toca anar a l’UCI per una malaltia que es pot prevenir com aquesta”, ha constatat.

Les 4.000 vacunes de Sant Pau no troben receptors

L’antic recinte de l’Hospital de Sant Pau té disponibles 4.000 dosis de la vacuna contra la covid-19 per administrar durant aquest cap de setmana. El Departament de Salut havia fet una crida per aconseguir injectar totes les dosis, però, de moment, la resposta ha estat minsa.