Amb l’ampliació de llibres de condolences es vol agilitzar el ritme de les signatures

perquè són molts els qui estan acudint a l’espai per mostrar el suport a les víctimes de l’atemptat a la Rambla, i també a Cambrils, i als seus familiars i amics. S’espera que al llarg del dia hi passin milers de persones.

A més, el consistori també ha habilitat un llibre de condolences digital. De moment només hi ha la possibilitat d’escriure els missatges, i més endavant es publicaran i es podrà llegir en línia. La web s’ha habilitat en català, castellà, anglès i francès perquè hi pugui escriure gent de tot al món.

Pel que fa el Saló de Cent, aquest diumenge s’ha repetit  el patró de dissabte, quan la ciutadania es va bolcar per mostrar la solidaritat amb les víctimes de l’atemptat. L’espai ha obert a les 10 h, i a poc a poc s’ha anat omplint de barcelonins, catalans i també turistes que han volgut deixar un missatge amb paraules a favor de la pau i de condemna a la violència.

Durant la visita a l’espai de condolences, Pisarello, ha anunciat que l’Ajuntament farà dijous una cerimònia “interconviccional i interreligiosa” per diverses sensibilitats i creences en memòria de les víctimes de l’atemptat. De moment es desconeix l’hora i el lloc triat per fer aquest acte.

Entre els qui han signat els llibres de condol aquest diumenge també hi ha hagut autoritats, com l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras. Després de deixar un missatge escrit ha agraït als Mossos d’Esquadra la feina feta els darrers dies i ha fet una crida a la gran manifestació convocada per dissabte vinent.

El president del PP de Catalunya, Xavier Garcia Albiol, hi ha respost: ha demanat que l’organització de la marxa inclogui tota la societat. Una altra autoritat que ha deixat la seva rúbrica ha estat el secretari general del PSC, Miquel Iceta.

7.700 persones els primers dos dies

El Saló de Cent va obrir com a espai de condol dissabte. Al matí es van formar les primeres cues, però les hores de més afluència van ser a la tarda, quan l’espera van arribar a superar les dues hores. Això va obligar a allargar l’horari, quan estava previst tancar a les 20 h.

Durant aquesta primera jornada les màximes autoritats de les tres administracions, Ajuntament, Generalitat i Estat espanyol, van passar pel Saló de Cent. La primera a signar el llibre de condolences va ser l’alcaldessa, Ada Colau, seguida dels altres representants municipals i de representants del govern català.