Des de l’estiu del 2016, el centre obre entre les 7 i les 22 h

. El cost d’obrir a les nits d’estiu serà, segons l’Ajuntament, d’uns 260.000 euros. El centre es va traslladar a l’edifici Perecamps, a l’avinguda de les Drassanes, a l’octubre. A principis d’aquest any s’hi va augmentar la dotació de recursos en 800.000 euros, fins a arribar a un pressupost total de 2,37 milions d’euros l’any.

La comissionada de Salut, Gemma Tarafa, apunta que es tracta d’una obertura “momentània i transitòria” durant l’estiu. Assegura que, de vegades, durant aquesta estació de l’any es registra un repunt del consum de drogues a la via pública, sobretot a causa de la calor.

L’Ajuntament aplaudeix que en els primers tres mesos de l’any, els professionals del CAS Baluard han aconseguit que 33 persones iniciïn un tractament per deixar el consum de drogues, principalment l’heroïna. Durant aquest primer trimestre, les sales de consum de les sales Baluard i Lluís Companys i del local d’en Robador han tingut 5.789 accessos. El Pla d’acció sobre drogues de la ciutat per als anys 2017-2020 preveu una ampliació de la xarxa d’atenció i la renovació de la unitat mòbil de dispensació de metadona.

Els veïns demanen més mesures

Entitats veïnals del Raval veuen amb bons ulls que la sala Baluard obri les 24 hores del dia durant els mesos d’estiu, però ho consideren insuficient. Juan Martín, de l’Acció Raval, creu que les solucions presentades fins ara “es queden curtes” davant d’un problema “molt greu”.

Hi ha veïns que aposten per altres mesures socials dirigides a combatre el que qualifiquen de “narcoturisme“, és a dir, contra els turistes que venen a la ciutat per consumir drogues. El Carlos considera que aquest problema “cal atacar-lo d’una altra manera”.

Més recursos contra els narcopisos a l’estiu

L’acord entre el govern municipal i el PDeCAT ha permès ampliar la dotació econòmica i de recursos humans per combatre la presència i proliferació de narcopisos al Raval. La inversió prevista és de prop de cinc milions d’euros i s’hi dedicaran 63 professionals de diferents àmbits, inclòs un reforç policial. Una de les plantilles que més ha augmentat és la dels educadors de carrer, que ha passat de 10 persones el 2016 a les 23 actuals.

 

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a