A partir de l’1 de desembre la Sala Apolo instal·larà un punt lila i LGTBI de manera permanent de dimecres a diumenge. La mesura neix de l’acord entre la discoteca i local de concerts, l’Observatori contra l’Homofòbia i l’Ajuntament de Barcelona en el marc del protocol “No callem” per fer front a les violències masclistes i LGTBI-fòbiques que es puguin produir en aquest espai.

Es tracta del primer punt d’aquestes característiques en una sala d’oci a Catalunya amb la intenció de crear espais amables i segurs per a les dones i persones LGTBI.

Prevenció, detecció i intervenció

Les entitats responsables de la mesura creuen que el masclisme i l’LGTBI-fòbia s’han d’intervenir conjuntament perquè “són cares de la mateixa moneda”. El nou instrument aglutina tres eixos: la prevenció, donant informació i recursos a les persones que s’apropin; la detecció, en coordinació amb el personal de la sala; i la intervenció, en el cas que s’hagi produït una discriminació o situació de violència masclista o LGTBI-fòbica a les persones afectades.

Una psicòloga farà la primera atenció

Una psicòloga farà la primera atenció davant de les diferents violències masclistes i LGTBI-fòbiques que es puguin produir —ja siguin sexuals, físiques o psicològiques— i activarà els protocols necessaris.

Coordinació amb els agents competents necessaris

La mesura vetllarà per millorar la coordinació amb els agents competents necessaris per abordar aquestes situacions. Davant d’una eventual agressió masclista hi intervendrà el protocol “No callem” i si l’agressió o discriminació és contra el col·lectiu LGTBI, la persona responsable del punt activarà el protocol de l‘OCH, elaborat conjuntament amb l’Oficina per la No Discriminació (OND) de l’Ajuntament de Barcelona i el Centre LGTBI de Barcelona.

Comparteix a: