D'aquí a 20 anys, dos terços de la població mundial residirà en grans ciutats. Per donar una millor qualitat de vida a les persones que hi visquin, s'ha de perfilar quin és el model de ciutat que cal construir. I aquest és l'objectiu del simposi que organitza aquests dies a Barcelona el Banc Mundial. ANTONI VIVES, tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà "El fet que el Banc Mundial s'hagi fixat en Barcelona per fer el simposi vol dir que tenim discurs i que han vingut a buscar els bons exemples que estem tirant endavant en aquests moments, basats en la ciutat que treballa, que produeix, que és eficient energèticament." El congrés mira cap a un tipus de ciutat capaç d'oferir oportunitats laborals, d'habitatge i de coneixement. Segons els experts, la clau és aconseguir que les persones se sentin part de la ciutat. Una qüestió en què Barcelona es considera referent. ABHA JOSHI-GHANI, gerent de la Unitat de Desenvolupament Urbà del Banc Mundial "Hem escollit Barcelona perquè és una ciutat compacta, verda, innovadora. És una ciutat de la gent i per a la gent. És realment un exemple del que hauria de ser una ciutat." Durant els tres dies de simposi, tots els assistents poden aportar solucions per construir, entre tots, la ciutat del futur.

Durant el simposi, diverses ciutats presentaran i analitzaran el seu model de creixement i plantejaran noves solucions als reptes als quals s’enfronten. Les trobades entre experts serviran per compartir experiències que ajudin a d’altres a planificar el seu creixement de manera sostenible.

El programa d’aquesta sisena edició inclou més de 50 sessions segmentades en diferents àrees relatives a aspectes com l’impacte social, l’economia, la sostenibilitat, la innovació o les limitacions de l’espai disponible.