lladres maletes

Robar aparells electrònics pot tenir els seus riscos pels lladres, com per exemple que et puguin geolocalitzar i t’acabin enxampant “in fraganti”. Això és precisament el que va passar a un grup de lladres que aquest diumenge van robar amb força a l’interior de 10 vehicles aparcats a La Roca Village.

Entre els objectes sostrets hi havia diverses maletes i bosses de mà que contenien alguns aparells electrònics. I gràcies al senyal GPS d’un d’aquests aparells, concretament d’un mòbil, les víctimes van poder seguir els lladres des del centre comercial fins a la Via Favència, a Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu.

Amb els lladres localitzats en un aparcament, les víctimes van avisar la Guàrdia Urbana i els van explicar que, a través del localitzador del mòbil, havien trobat una furgoneta amb sis presumptes lladres. Aquests van intentar sortir corrents del pàrquing, però al veure als agents van tornar a entrar. Finalment, la Guàrdia Urbana va inspeccionar la furgoneta, van trobar les maletes robades, i van detenir quatre persones com a presumptes autores del robatori amb força. Segons ha fet públic el cos policial, també s’investiguen tres persones més.

El curiós robatori de la motxilla del pilot Sebastian Vettel

No és la primera vegada que la policia pot detenir els autors d’un robatori gràcies al senyal de GPS d’algun dels objectes sostrets. Un cas curiós va ser el del pilot d’F1 Sebastian Vettel, a qui van robar la motxilla al passeig de Gràcia el mes de maig. Vettel va perseguir els lladres en patinet elèctric fent servir la ubicació del GPS dels auriculars que hi havia a l’interior de la bossa.