Un home ha escalat la Torre Glòries aquest dilluns a primera hora del matí sense cap tipus de protecció. Es tracta d’un individu que ha iniciat l’ascens a l’edifici quan començava a clarejar, i poc abans de la vuit del matí ja havia arribat a dalt de tot.

Un cop fet el cim, agents de la Guàrdia Urbana i dels Bombers de Barcelona l’han ajudat a entrar per una de les finestres. Ja a dins, l’han custodiat fins a baix al carrer on els Mossos d’Esquadra l’han identificat. Els agents també sospitaven que hi podria haver un segon escalador que tenia la intenció de pujar a la torre.

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat els Bombers de Barcelona, i també dues dotacions dels Mossos d’Esquadra i dues de la Guàrdia Urbana.

Altres escaladors de la Torre Glòries

La presència d’escaladors a la Torre Glòries sense permís és un fet relativament habitual. L’última vegada que es va produir una situació similar va ser fa tot just un mes, l’1 d’octubre al matí. Dos homes van escalar la torre sense permís i van ser denunciats administrativament. Mesos enrere, el març d’aquest any, dues persones també van pujar a la torre vestides amb els colors de la bandera d’Ucraïna.

No és la primera vegada que hi ha diversos escaladors que pugen a la torre en un sol any. El 2020 van ser quatre les persones que van pujar per la façana d’aquest emblemàtic edifici de Barcelona.