port de Barcelona de nit

Els equips d’emergència han anunciat que suspenen la cerca de la persona desapareguda al port de Barcelona. Fonts de Salvament Marítim han explicat a betevé que el dispositiu es dona per tancat per diverses raons. Segons apunten, no hi ha cap denúncia de desaparició, s’ha descartat la hipòtesi que hagi caigut d’un creuer i tampoc no s’ha localitzat cap persona a l’aigua.

El dispositiu ha estat actiu durant 12 hores

El dispositiu ha estat actiu durant tot el dia, però s’ha aturat amb la posta de sol, cap a les 18.30 h. Durant 12 hores ininterrompudes, efectius de diverses embarcacions de Salvament Marítim, pràctics del port, la Guàrdia Civil, Mossos, Bombers i la Creu Roja han rastrejat tota la zona. Segons les primeres informacions de la Guàrdia Civil, la recerca s’ha suspès per la manca de llum. Per la seva banda, Protecció Civil ha informat que el Port de Barcelona ha tancat l’alerta del Pla d’autoprotecció.

Equips d’emergència han començat la recerca a primera hora d’aquest diumenge. En el dispositiu hi han participat almenys cinc embarcacions, un helicòpter i submarinistes del GEAS. L’alerta l’ha donada un tripulant del creuer MSC Bellissima, que ha vist una persona a l’aigua.

Per això, en un primer moment s’ha treballat amb la possibilitat que el desaparegut havia caigut al mar des de l’embarcació. El visionament de les càmeres de seguretat i el fet que no es disparessin els sensors d’alerta per caigudes del creuer han fet perdre força aquesta hipòtesi a mesura que ha avançat el dia.

Altres rescats a l’aigua

El setembre passat van rescatar una noia mar endins després de més de sis hores desapareguda a l’aigua. En aquest cas, la jove va desaparèixer de nit després d’anar a nedar i va ser localitzada a les quatre de la matinada per un vaixell mercant.