La piscina de la Creueta del Coll, al districte de Gràcia, ha reobert portes aquest dissabte en l’estrena de la temporada d’estiu. Això, després dels treballs que s’han fet aquesta setmana per deixar el llac en bones condicions, en què s’ha renovat l’aigua i s’han habilitat els serveis com les dutxes o els lavabos.

Desenes de persones han assistit a l’equipament en aquest primer dia de temporada i, de fet, els treballadors asseguren que s’han superat expectatives. La instal·lació estarà oberta fins al 3 de setembre i la recomanació és que els banyistes entrin a l’aigua amb sabatilles o mitjons de bany per evitar talls o ferides com ha passat alguns cops. Tot i això, la majoria dels visitants no han seguit el consell.

La piscina més barata de Barcelona

La de la Creueta del Coll és l’única piscina pública que aquest estiu no apuja el preu i mantindrà el de l’any passat. L’entrada és de poc més d’un euro per a famílies monoparentals o nombroses, mentre que l’entrada general es queda en dos euros i mig.

L’Associació Esportiva l’Eixample destaca que aquest és un “impressionant” refugi climàtic a la ciutat. A més, l’Alex Angosto, gestor de l’entitat, recorda que la capacitat màxima és de 800 persones i hi ha molt d’ús. Per aquest motiu, diu, recomanen fer reserva.

Una instal·lació que arrossega incidències

La piscina del Parc de la Creueta del Coll acumula una llarga llista d’incidències. Va estar tancada durant dos anys per poder reparar-ne les instal·lacions per fuites d’aigua i també ha estat al centre de la polèmica per talls i cremades als peus dels banyistes. L’estiu passat va haver de tancar uns dies per una explosió a la sala de màquines.