JORDI JANÉ, conseller d'Interior "Des d'Adif també demanar que el que ha passat aquest vespre que al final per raons lògiques de seguretat s'han hagut de fer un dispositiu, han hagut de venir els TEDAX, han hagut d'analitzar la maleta i veure finalment que no hi havia explosius. Ens ho hauríem estalviat si ja no s'hagués portat la maleta que ja no estava a l'estació i es porta per fer-li reconeixement a l'estació. Crec que és un element que ens ha de fer reflexionar."

Jané ha explicat que aquest dimecres el cos de Mossos d’Esquadra es posarà en contacte amb responsables d’Adif perquè revisin el protocol d’actuacions en aquests casos. Jané lamenta que aquest dimarts s’hagi retornat la maleta per inspeccionar-la a l’estació de Sants, “on hi ha molta gent”, i demana “que això no torni a passar”.

Els Mossos van rebre l’avís d’una maleta sospitosa a les 19.11 h i van desallotjar durant una hora tota l’estació, mentre la unitat dels TEDAX feien les comprovacions necessàries. A dos quarts de nou van confirmar que es tractava d’una falsa alarma i van reobrir l’estació. La circulació dels trens, però, en va quedar afectada amb retards que van arribar a l’hora.

Aquest és el segon desallotjament a l’estació de Sants per una maleta sospitosa en sis mesos. El primer va ser al juliol, quan també es va activar el protocol d’alerta per una maleta oblidada en un tren procedent de París. Els TEDAX també van determinar que era una falsa alarma.