MERITXELL BORRÀS, consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge "Són unes obres molt importants perquè més enllà de la rehabilitació es faran unes obres d'aïllament que també significaran un estalvi d'energia, per tant, milloraran la qualitat de vida al barri." MANUEL SÁNCHEZ, president de l'AV de Canyelles "Hace un año se pusieron en serio con las obras. Esperamos que con el plazo de dos o tres años y la buena voluntad de las administraciones, podamos terminar el barrio."

Ja han començat la segona, tercera, quarta i cinquena fases de les obres de rehabilitació de 14 blocs d’edificis a Canyelles, a Nou Barris. S‘han posat en marxa treballs per corregir les patologies estructurals de les façanes dels edificis. Gràcies a aquestes obres també es millorarà l’aïllament tèrmic, se solucionarà l’estanquitat de la coberta i s’evitarà el risc de caiguda d’elements de l’estructura. Aquestes obres disposen d’un pressupost de 13 milions d’euros.

Aquesta intervenció té lloc als edificis ubicats a la ronda de la Guineueta Vella i als carrers d’Antonio Machado i de Sant Agustí. Meritxell Borràs, consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, ha visitat les obres i ha parlat amb els veïns aquest divendres. Borràs ha remarcat la importància d’aquestes millores per a la qualitat de vida dels veïns i veïnes: “Més enllà de la rehabilitació s’estan fent treballs d’aïllament molt importants per millorar l’estalvi energètic.” També ha pogut veure els dos blocs que ja estan enllestits.

La sisena fase de les obres s’ha de licitar aquest trimestre i així rehabilitar 491 habitatges més. Està previst que a finals de 2017 hagin acabat les obres, que beneficiaran prop de 1.500 famílies. Des de l’AV Canyelles es mostren satisfets per aquestes millores, que reconeixen que fa anys que demanaven, tal com explica Manuel Sánchez: “Des que es va construir el barri, l’any 1976, ho demanem. Esperem que amb la voluntat de les administracions, en dos o tres anys tinguem el barri acabat.”