L’Ajuntament ha fet un nou pas perquè l’Escola la Maquinista tingui un edifici nou i pugui abandonar els barracons. S’ha aprovat el pla urbanístic que preveu la construcció del col·legi al carrer de Ferran Junoy, entre els carrers de São Paulo i República Dominicana. Les obres, valorades en 4,5 M d’euros, aniran a càrrec del Consorci d’Educació de Barcelona i començaran a principis de l’any 2019.

Finalment el consistori ha aprovat el tràmit urbanístic d’ocupació directa perquè els terrenys passin a disposició municipal. L’empresa propietària dels terrenys i del Centre Comercial la Maquinista, Unibail-Rodamco, ja va expressar el seu desacord amb la utilització del solar per aquests usos i, de fet, al maig va presentar al·legacions al govern municipal. Malgrat això, l’Ajuntament aposta per l’aprovació definitiva del projecte de reparcel·lació presentat el 2015. Unibail-Rodamco també va amenaçar l’Ajuntament d’anar als tribunals si es tirava endavant el projecte i amb l’ocupació directa dels terrenys.

Es tracta d’una reivindicació històrica dels veïns, que reclamen una solució urgent després de més de nou anys en barracons. Segons els pares i mares dels alumnes de l’escola, aquestes aules provisionals s’havien instal·lat només per a dos o tres anys. Asseguren que cada cop que plou el pati queda inundat durant diversos dies.

La nova escola tindrà una superfície de 4.500 metres quadrats amb planta baixa i dos pisos.