Després d’una setmana tancats a l’església de Santa Anna, la desena de persones migrades que estaven en vaga de fam han finalitzat la protesta. En total han estat una setmana sense ingerir aliments sòlids, tal com tenien previst des d’un primer moment. Consideren que l’acció reivindicativa ha donat alguns fruits i, per exemple, estan pendents de celebrar una reunió el proper 18 de gener amb l’Ajuntament per analitzar d’algunes propostes.

Els immigrants concentrats a la sala capitular de l’església de Santa Anna han abandonat aquest dissabte la vaga de fam i s’han dirigit a plaça de Catalunya. Amb càntics i consignes, han exigit, com han fet des del primer dia, la regularització de la documentació, la possibilitat d’empadronar-se o la reforma de la llei d’estrangeria. Han assegurat que tot i finalitzar la vaga de fam, no deixaran de lluitar.

Ara esperen una reunió amb l’Ajuntament de Barcelona per discutir diferents propostes, entre les quals destaquen la modificació de la targeta de veïnatge.

La tancada s’ha caracteritzat per seguir els passos de la històrica mobilització del 2001. Aleshores, un grup d’immigrants va ocupar l’església del Pi durant 47 dies fent vaga de fam i, finalment, van obtenir els papers.