Les neveres són un dels objectes indispensables que cal portar per anar a passar el dia a la platja. A l'estiu, cal ser molt més curosos amb el tractament dels aliments, ja que una temperatura incorrecta del menjar és el factor determinant en el creixement de microorganismes perjudicials. De fet, el 60 % dels brots d'intoxicacions es concentren durant els mesos de calor. En els darrers anys, però, el nombre d'infeccions alimentàries s'ha reduït considerablement. El 2006, n'hi va haver 122 i l'any passat no van arribar a la setantena. CARME CHACÓN, directora de l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària "Estem al voltant de la meitat de fa possiblement 10 anys, el que sí que hem de recordar és una característia: ens estan augmentant les toxiinfeccions que s'estan produint a l'àmbit domèstic." De fet, l'Agència de Seguretat Alimentària calcula que quatre de cada 10 toxiinfeccions es produeixen a la llar, i són causades per males condicions d'higiene i la mala conservació dels aliments. Tot això, cal tenir-ho en compte a l'hora d'anar a passar el dia fora. Aurora Campanero avui hem fet entrepans migcalents i després acabem amb la fruita. més que res fem fruita perquè ja que estan tot el dia al sol i corrent a la fruita, almenys que mengin frfuita Laia Santo Normalment portem sempre la nevera perquè sinó és que les coses es fan malbé amb aquest sol. Ana Burgos si vengo con mis sobrinos, ntraigo muchas más bebidas, frutas, yogures, zumos..sobretodo por ellos y bueno, por mí, claro." Cuinar els aliments amb la mínima antel•lació o conservar-los a la nevera són normes que cal seguir tot l'any, però a l'estiu, cal ser més estrictes.

L’Agència de Seguretat Alimentària calcula que quatre de cada 10 toxiinfeccions es produeixen a la llar causades per males condicions pel que fa a la higiene i la conservació. A més, el 60 % de les que es detecten es produeixen en època de calor. Des de l’agència expliquen que en els últims 10 anys s’ha reduït el nombre d’infeccions un 50 %.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a