Són les nou del matí, i ja fa hores que s'esperen. De fet, ja no queda cap taula buida per a qui vulgui venir a la barbacoa. A primera hora hi trobem des dels que hi deixen tota la logística, reserven la taula i marxen, fins als que aprofiten per fer una becaina. No és fins a quarts d'11 que van arribant la resta d'integrants dels grups, però els que no tenen taula guardada ja no s'hi poden quedar. "Ja fa set anys que Fedelatina organitza barbacoes en aquest espai, en els últims temps però el nombre d'assistents ha anat disminuint. Des dels 400 o 500 que eren el 2011, ara només hi van entre 150 i 200 persones." Un altre dels punts on habitualment es reuneix gent per fer fer un picnic i dinar és el Parc del Poblenou. Últimament, però, també s'hi ha notat la baixada d'afluència. PAQUITA BLASCO "Som d'Horta-Guinardó però ens agrada molt venir aquí. Tenim nens petits, anem a la platja una miqueta i després dinem aquí." Avui a més, la previsió meteorològica no ha ajudat a omplir el parc.

Actualment, els caps de setmana hi ha entre 150 i 200 usuaris al dia mentre que fa uns anys el nombre s’apropava a les 500 persones. Segons Fedelatina, el 70% dels visitants d’aquest espai són immigrants llationamericants, principalment famílies i colles d’amics que acostumen a passar-hi el dia.

Temps enrere s’havien de fer tres torns per poder utilitzar les instal·lacions, actualment n’acostumen a fer dos per falta de gent. Tot i així, es continuen mantenint les cues per agafar lloc.

Els més previsors hi van amb molt de temps d’antel·lació per reservar un foc i una taula i, fins i tot,  molts abans de les set del matí ja hi són.

L’espai disposa de 15 barbacoes i 20 taules. Utilitzar el servei té un preu de 12 euros els caps de setmana i festius i vuit euros entre setmana. També Fedelatina s’encarrega  de les pistes esportives que hi ha al costat, en què de manera gratuïta controlen el temps entre els assistents, en els moments de màxima afluència de gent.

El 2008 es van construir les barbacoes del parc, durant la remodelació d’aquest i,  fins fa dos anys, l’afluència de gent havia estat constant, sobretot durant l’any 2011.

Un altre dels punts on s’acostuma a reunir molta gent els caps de setmana per fer un pícnic és al parc del Poblenou, on últimament també s’hi ha notat la baixada d’afluència.