Els veïns del turó de la Rovira han començat una recollida de signatures amb l’objectiu d’aconseguir el tancament del bar que, des de fa setmanes, s’ha preparat per obrir al carrer de Mühlberg, 10, al barri del Carmel.

Segons denuncien el Consell Veïnal del Turó de la Rovira i l’Associació de Veïns del Carmel, l’establiment va obrir dimecres amb un permís municipald’assabentat d’inici d’activitats“, que equival a un permís provisional fins que l’Ajuntament concedeixi la llicència definitiva.

En aquest sentit, totes dues entitats recorden que el consistori va afirmar mesos enrere que l’establiment no disposaria de la llicència per obrir. Tot plegat, ho han explicat al veïnat en una reunió oberta que s’ha fet aquest dissabte a les 12 h, al mateix carrer de Mühlberg.

Temor a la turistificació i l’incivisme

L’obertura imminent del que semblava que seria un bar de copes ha neguitejat els veïns de la zona, esgotats per la pressió turística que té el conjunt patrimonial i l’incivisme derivat de les aglomeracions de persones a altes hores de la nit, també, als carrers del barri que hi donen accés.

El Consell Veïnal del Turó de la Rovira n’havia alertat aquests dies a les xarxes socials: que el bar obriria, de manera temporal, amb un horari de tancament fins a les 2.30 h. Un fet que, denuncien, “que suposa un nou pas per a la turistificació del turó de la Rovira” en perjudici de “la tranquil·litat i els drets dels veïns“.

Façana del Bar Bunkers, al carrer de Mühlberg, 10

Com és el bar de la discòrdia?

Els propietaris de l’establiment expliquen que el local està dissenyat per servir-hi menjar ràpid i no pas per servir copes, tal com suggereixen els nous rètols de l’establiment, amb predomini de sucs de taronja, cafès o gerres de cervesa —als rètols inicials hi apareixien una catximba i unes copes de còctel—.

Nova cartelleria del Bar Bunkers, d’on han desaparegut les imatges de catximbes i copes de còctel

Mesos enrere, els responsables del bar van mostrar a un equip de betevé que l’establiment disposa d’una planxa per cuinar, d’una cafetera i d’un espremedor de taronges per preparar esmorzars.

El bar té una superfície de 45 metres quadrats d’interior i set més de terrassa i, segons els propietaris, la idea era que l’establiment obrís al matí i tanqués a les 23 h.