L’Ajuntament de Barcelona assegura que els responsables que volen obrir un bar de copes al turó de la Rovira, al costat dels búnquers del Carmel, no tenen llicència municipal. El consistori, a més, assegura que en cas que la demanin se’ls denegaria la petició perquè el local està ubicat en una zona qualificada de renovació urbana, cosa que impedeix que hi pugui obrir un bar musical. De fet, l’espai no permet cap modificació en la llicència atorgada que, en aquest cas seria de residencial.

Els veïns, alarmats per la possible obertura

L’alarma per l’obertura del bar de copes la van donar aquest dijous al vespre els veïns del carrer de Mühlberg i voltants, convocats pel Consell Veïnal del Turó de la Rovira, que es van reunir per analitzar les conseqüències que pot tenir a la zona. Asseguren que el negoci està clarament enfocat al turisme de borratxera, en un carrer que està patint diàriament les conseqüències del botellot internacional i local. Segons explica l’entitat, els propietaris del bar estan fent obres al local des de fa un mes.

Vigilaran que el local no obri

La propietat havia anunciat que aquest divendres a la tarda obririen el negoci. Davant d’aquesta possibilitat, els veïns s’han organitzat per vigilar la porta de l’establiment. Si finalment el bar obre, es concentraran al davant i avisaran la Guàrdia Urbana perquè, si és necessari, es precinti el local.

Després de l’exemple del Bar Bunkers, els veïns volen també que ” el districte revisi que tots els negocis que aquests últims dos anys han obert a la zona i estan clarament orientats al turisme tenen les llicències i permisos pertinents.” Ho demanen en una carta oberta on recullen totes les reivindicacions del Consell del Turó de la Rovira.

Els veïns també han explicat a betevé que aquest dijous el local va rebre la visita de la Guàrdia Urbana. Expliquen que els agents van detectar que el cartell no complia la normativa i que s’havia demanat un permís d’obres menors quan en realitat s’estan fent obres majors a la finca.