Ja fa uns anys un grup de joves del barri de la Verneda i la Pau, al districte de Sant Martí, es van unir per crear una assemblea política per fer propostes de millora del seu barri. Una zona obrera de la ciutat que ara pateix les conseqüències de la crisi social derivada de la pandèmia.

Inversions i un local

 Uns joves que reclamen més inversions al seu barri en sanitat, serveis, educació i a l’espai públic. En Marc és membre de La Guarida i explica que des de fa temps també reclamen un local a l’Ajuntament.

Ens fa falta espai físic per tirar endavant projectes polítics des del barri perquè la majoria de joves han d’anar a Sant Andreu o el barri del Clot.”
Marc, membre de La Guarida

Crítiques al model d’oci

A aquest joves feministes, anticapitalistes i defensors dels drets civils i socials els preocupa molt l’especulació immobiliària, l’atur juvenil, l’addicció a les drogues de molts adolescents i joves i també l’augment de la ludopatia derivat de l’obertura de sales d’apostes al costat d’alguns instituts de la zona. La Irene és estudiant d’infermeria i membre de l’assemblea i critica el model d’oci que troben al barri.

L’oci que tenim al barri és el que trobem al centre de la ciutat i que només gira entorn de les dinàmiques de consum. Ens preocupa molt l’obertura de cases d’apostes a 100 metres d’un institut”
Irene, membre de La Guarida

Un projecte polític que volen obrir als altres veïns i entitats del barri per fer un front comú. En Sergio Pacho explica que “a la Verneda mai no ens han regalat res i és per això que necessitem un moviment actiu i coordinat amb les entitats i associacions. Els nostres pares i avis van lluitar per aconseguir tots els serveis que tenim i nosaltres volem ser dignes successors de les seves lluites”.