El que havia de ser un dels projectes estrella del departament d'Interior aquesta legislatura s'ha trobat amb el rebuig frontal no només dels sindicats policials sinó també d'alts càrrecs de comandament. Estan en contra, per exemple, que el codi condicioni la força que poden emprar els agents a la gravetat del delicte, o que restringeixi l'ús de les manilles. A més, afirmen que no cal que se'ls prohibeixi acceptar regals, que ja no ho fan, i afegeixen que l'avaluació anual de la seva feina implica que el departament no confia en ells. A banda de tot això, els sindicats dels Mossos argumenten que no necessiten un nou codi, que els agents ja es regeixen pel Codi Europeu d'Ètica de la policia. VALENTÍN ANADON, portaveu del SAP-UGT "El que ha volgut impulsar el departament d'Interior no és exactament un codi d'ètica. Per nosaltres, és una normativa legal encoberta, perquè un codi d'ètica són quatre princips rectors que després es plasmen en la legislació interna. No és aquest el cas. Estem parlant d'un text que és absolutament restrictiu amb els drets dels Mossos d'Esquadra". I el rebuig es va fer evident en les votacions del Consell de la Policia, la setmana passada. Dels 30 representants, 23 van tombar el Codi Ètic, inclosos alts càrrecs del departament. Només quatre van votar-hi a favor i i la resta es van abstenir o van votar en blanc. Pels sindicats, els números demostren que hi ha un divorci absolut entre el cos de Mossos i els representants polítics.

El nou codi ètic impulsat pel departament d’Interior ja va ser rebutjat pels agents la setmana passada. En les votacions del Consell de la Policia, dels 30 representants, 23 van tombar el text, inclosos alts càrrecs del departament. Només quatre van votar-hi a favor i i la resta es van abstenir o van votar en blanc.
A banda d’això, els sindicats dels Mossos argumenten que no necessiten un nou codi perquè els agents ja es regeixen pel Codi Europeu d’Ètica de la policia.