L’acte innaugural ha comptat amb la presidenta del Consell xinès de promoció del comerç, He Li Min, el responsable de l’Àrea de Bones Pràctiques urbanes de l’Expo de Shanghai, Sun Lian Shen, el delegat de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona, Ignasi Cardelús, i el Comissari de Barcelona a l’Expo, Ferran Ferrer Viana.

Davant d’un col·lectiu d’empresaris espanyols establerts a Xangai, Cardelús ha celebrat la construcció del pavelló i ha animat a fer-ne ús perquè “pot ser un espai de relació i plataforma magnífica per les empreses catalanes i per a les empreses xineses que busquen informació”.

També s’han explicat les activitats que el Pavelló de Barcelona tindrà durant els propers sis mesos. A partir del 24 de maig se celebrarà la Setmana de Catalunya a l’Expo amb seminaris econòmics i la presència de castellers. Prendrà el relleu el dia de Catalunya, el proper 30 de Maig.  El 28 de juny arrencarà la Setmana de l’urbanisme, l’arquitectura i la mobilitat. La seguirà la Setmana de promoció econòmica, durant la qual es parlarà d’invertir a Barcelona, de l’oferta universitària educativa catalana, de biotecnologia, biomedicina, energia, aeronàutica, i del projecte BET de clústers.

L’agost acollirà la Setmana de l’esport i, a finals de mes, el dia d’Espanya. El setembre encetarà la Setmana de la Mediterrània, en què es preveu organitzar un seminari amb la presència d’un bon nombre d’alcaldes de les ciutats de la conca, com Barcelona, que té reservat el seu dia, el 2 de setembre. La cultura també tindrà el seu moment amb un seminari sobre empreses culturals.