L'any passat unes 5300 famílies es van quedar sense plaça a les escoles bressol municipals. Així, malgrat l'increment de 792 places previstes per l'Ajuntament pel proper curs, la majoria de famílies tornaran a dependre del factor sort. CASIMIR MACIÀ I COSTA,director de Centres Municipals "El 100% és evident que no. la prova la tenim a Sant Andreu, Sant Martí, i a zones amb problemes endèmics com Eixample i Gràcia, amb clar dèficit de places...tot i l'increment no donarem resposta a tota la demanda". Al setembre començaran a funcionar deu centres nous. L'objectiu, previst al Pla d'Escoles Bressol Municipals 2007-2011 és doblar el nombre de places que hi havia al curs 2006-2007. El pla culminarà el curs 2011-2012 amb l'obertura de 30 centres nous. Sant Martí és un dels districtes que veurà créixer el nombre de places el curs que ve amb dos nous centres. un d'ells es l'escola bressol El Clot de la Mel, a l'interior d'illa al carrer d'Andrade. Les sol·licituds de preinscripció es poden presentar des d'avui fins al 14 de maig. Una de les novetats més destacades és que per primera vegada les famílies monoparentals tindran dret a quinze punts, els mateixos que ja s'atorgaven a les famílies nombroses. La llista amb l'alumnat admès es farà pública l'11 de juny.

Fins al 14 de maig, es pot fer la preinscripció a les escoles bressol municipals per al curs 2010-2011. El llistat d’alumnes admesos es farà públic l’11 de juny, i la matriculació es podrà fer entre el 14 i el 18 de juny. El curs vinent, l’Ajuntament de Barcelona estrenarà 10 escoles bressol, amb capacitat per a 792 places. El consistori, a més, ha posat en marxa un portal web que informa dels serveis d’aquests centres.

Prioritats a l’hora d’assignar una plaça
Aquest any per primera vegada, les famílies monoparentals s’igualen a les nombroses i obtenen 15 punts complementaris. Per malaltia crònica del nen, en corresponen 10. Com a norma general, els nens que tinguin germans escolaritzats al mateix centre o la mare i el pare treballant al centre tindran prioritat. També comptarà la proximitat del domicili i si el lloc de treball dels pares és a prop del centre per al qual se sol·licita plaça.