Al Raval hi viuen 13 dones centenàries, una xifra que, si la comparem amb la població femenina que hi viu, suposen sis dones de 100 anys o més per cada 10.000 habitants. És el barri de Barcelona on la proporció és més alta i se’n desmarca a molta distància. En segon lloc queden Pedralbes i la Font de la Guatlla, amb 2,4 centenàries per cada 10.000 veïnes. En xifres absolutes, són 13 i 15 dones, respectivament.

La resta de barris en tenen un màxim de dues per cada 10.000 habitants femenines. Entre aquests, destaca el cas de Sant Gervasi – Galvany. És el barri on hi ha més dones centenàries, un total de 50. Tot i això, si ho comparem amb la població femenina, hi ha 1,9 centenàries per cada 10.000 veïnes. Tenint en compte aquesta proporció, el barri se situa en cinquena posició de la llista, just per darrere de la Font d’en Fargues.

Set barris sense cap dona centenària

A l’altra banda de la balança, hi ha set punts de la ciutat on no hi ha cap dona centenària. Tres són a Nou Barris: Can Peguera, Ciutat Meridiana i Baró de Viver. Les altres quatre són la Marina del Prat Vermell (Sants-Montjuïc), la Clota (Horta-Guinardó) i la Vila Olímpica del Poblenou (Sant Martí).

En total, a Barcelona hi ha 773 dones centenàries, un 83 % del total de població d’aquesta edat. El col·lectiu no ha parat d’augmentar any rere any, fins i tot durant la covid i malgrat la mortalitat causada pel virus. En total, hi ha 931 persones de més de 100 anys, un 32,5 % més que el 2016, quan se’n van començar a recollir les dades al padró municipal.