El mateix dia que l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) ha explicat que ha intensificat la croada contra la presència de rates a la ciutat, amb 800 punts de vigilància i control nous, ha aparegut un vídeo a les xarxes amb un rosegador com a protagonista. Es tracta d’un ratolí que puja per la façana d’un bloc de pisos al carrer d’Ignasi Iglésias, a Sant Andreu.

Barcelona suma 800 punts de vigilància i control de rates en només dos mesos i ja en té 4.700
Això ha fet incrementar les intervencions dels tècnics de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, que ja s’apropen a les 17.000, segons dades registrades fins a l’agost

El vídeo l’ha publicat la consellera de Junts al districte de Sant Andreu, Ximena Gadea. En la piulada critica que l’Ajuntament de Barcelona “deia que no tenim problemes amb les rates de la ciutat”. Segons Gadea les imatges són d’aquest mateix dilluns a les 10 de la nit.

S’enfila fins a un balcó del primer pis

En les imatges es pot apreciar com el ratolí s’enfila pel cablejat elèctric i després continua escalant per la paret fins a arribar a una balconada del primer pis. Des d’aquí l’animal salta a un arbre que hi ha just al davant.