(ACN) El fiscal de Medi Ambient ha presentat una querella contra els responsables d’un obrador de pa del carrer del Comte d’Urgell, de l’Eixample. Segons ha avançat ‘El Periódico’, se’ls acusa d’afectar la salut mental de veïns de l’immoble on se situava l’activitat per l’excés de soroll que produïa.

El fiscal denuncia a la querella el fet que la situació durés “tants anys” i acusa els responsables del negoci de no fer res per solucionar-la, malgrat ser-ne coneixedors. Els considera responsables d’un delicte contra el medi ambient i dos delictes de lesions.

Un llarg procés administratiu per precintar el local

Segons recull la querella de la Fiscalia, les primeres queixes es van produir el 2018. Diverses inspeccions tècniques municipals i de la Guàrdia Urbana van determinar que l’activitat sobrepassava els nivells de sorolls permesos, tant dins de les instal·lacions com des dels habitatges dels afectats, a qualsevol hora del dia i de la nit.

La situació es va perllongar diversos anys enmig de les queixes constants dels veïns, d’advertiments i expedients sancionadors de l’Ajuntament, de recursos dels responsables de l’obrador per aturar les ordres de precintament, i de projectes de millora de l’acústica de l’activitat que, segons la querella, no es van arribar a executar mai. Finalment, a finals de novembre del 2022, el gerent del Districte de l’Eixample va dictar una ordre de precintament d’activitat que es va executar l’1 de desembre.

Efectes en la salut mental de dos veïns

El fiscal determina que, a causa de les emissions sonores provocades per l’empresa “durant tants anys”, almenys dos veïns van necessitar tractament mèdic psiquiàtric perquè la impossibilitat de dormir a les nits els havia afectat la salut mental.