Les persones amb mobilitat reduïda reclamen més zones de bany assistit a Barcelona. Asseguren que els tres punts que hi ha ara: a les platges de la Nova Icària i Sant Miquel i a la zona de banys del Fòrum no són suficients per absorbir tota la demanda que hi ha del servei, especialment en dies de forta calor.

L’espai supera el centenar d’usuaris

L’Àngel Urraca, membre de la comissió de platges de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, assegura que el problema només se soluciona ampliant els punts perquè a les persones amb discapacitat puguin banyar-se. Reconeix que la baixada de les restriccions per la pandèmia ha fet augmentar la demanda i hi ha dies que l’espai supera “el centenar d’usuaris”.

La zona de bany inclusiu està situada a la platja de la Nova Icària.

Urraca explica que hi ha jornades que s’ajunten diferents escoles d’educació especial o entitats de persones amb discapacitat i que no hi ha espai suficient per tothom. Fa un any es va posar en marxa el primer vestidor inclusiu de l’estat en aquesta zona de la platja de la Nova Icària. “Ara que tenim el vestidor doncs no el podem fer servir perquè sempre està ple”, conclou.

La platja de la Nova Icària estrena el primer vestidor inclusiu de tot l’estat

Millores en l’horari i el calendari

Urraca reconeix que aquest estiu han aconseguit millorar l’horari del servei, després d’haver-ho reinvindicat en una manifestació. Assegura que funciona ininterrompudament entre les 10:30h i les 19:30h i des de l’1 de maig al 30 de setembre, com succeeix a la resta de platges de Barcelona.