Els quatre professionals s’estan entrevistant amb col·lectius veïnals, de comerciants i associacions de barri per copsar l’estat de la situació i els sentiments que ha generat l’assassinat del jove senegalès i els disturbis que es van produir dimarts. Els quatre mediadors, segons l’Ajuntament, són coneixedors de la situació del barri i estan especialitzats en la gestió de la convivència. És per això que, un cop tinguin tota la informació, decidiran les accions i el protocol de treball necessaris. De moment, tot sembla indicar que no es tracta d’un problema de convivència sinó d’un fet puntual.

L’associació SOS Racisme ha lamentat i condemnat aquest dimecres la mort del jove senegalès, i ha fet arribar el condol als familiars i amics de la víctima. Com a entitat antiracista, han demanat que la justícia n’investigui els fets, però també han reclamat responsabilitat davant una situació difícil al barri del Besòs, per evitar que desemboqui en un conflicte racista.

D’altra banda, han demanat que no es criminalitzi el col·lectiu gitano ni la diversitat del barri, ja que això podria atiar el conflicte. Amb tot, SOS Racisme ha apel·lat a la responsabilitat dels polítics i també dels mitjans de comunicació, per fer una anàlisi rigorosa dels fets i denunciar i treballar en allò que malmet la convivència.