Des de les deu del matí, a poc a poc han anat arribant els companys de la víctima. Alguns d'ells fins i tot s'hi han acostat amb fotografies del jove. "Lo que queremos es justicia" La comunitat gitana, però, assegura que tenen por. Rafaela "Puede pasar. Ayer nos metieron miedo i tenemos que salir." Tot i la tensió en el ambient, des de l'Associació de Veïns del Besòs, han assegurat que les dues comunitats conviuen al barri sense cap incident. MANÉ ATABBE, mediador "Es un hecho puntual. Han sido delincuentes no hay problema." Cándido, veí "Nunca ha pasado nada."

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones més relacionades amb la mort d’un jove senegalès, de 30 anys, aquest dimarts al barri del Besòs i el Maresme. Anit, els agents van detenir dos germans implicats en la mort del jove, tots dos amb antecedents policials. I aquest dimecres han detingut dues persones més: el pare dels germans detinguts i un altre familiar. En total, doncs, són quatre detinguts (tots d’ètnia gitana i de la mateixa família) que acumulen més de 60 detencions per robatori, tràfic de drogues i participació en diverses baralles. Els Mossos d’Esquadra investiguen encara els fets per determinar qui va ser l’autor material de la mort.

La víctima va rebre un tret a l’abdomen durant una baralla i va morir poc després a l’hospital. Tot plegat va començar amb una baralla al voltant de les 17 h, quan quatre joves senegalesos jugaven a futbol en un tram una part del qual és de vianants del carrer de Palerm. Un veí va baixar al carrer i els va ordenar que deixessin de jugar. Com que no li feien cas, l’home va marxar i va tornar, més tard, acompanyat dels seus dos fills. Va ser aleshores quan es va produir un enfrontament que va acabar amb la mort d’un jove senegalès, que va rebre un tret a l’abdomen. Aquests incidents van provocar dimarts al vespre diversos disturbis al barri. Durant els enfrontaments, la policia va carregar, es va malmetre el mobiliari urbà i també van resultar danyats alguns vehicle.

Els veïns asseguren que la convivència al barri “no és cordial” i  els preocupa com afectarà les relacions la mort del jove, ja que totes dues parts temen que l’altra part es prengui la justícia de la “seva mà”.

Aquest dimecres al matí hi havia prevista una concentració en suport de la família del jove mort tot i que, finalment, l’acte s’ha canviat a la tarda.

D’altra banda, i casualment, aquest dimecres al migdia s’ha produït un petit incendi en el bloc de pisos on viuen els detinguts per la seva presumpta implicació e la mort del jove. Encara es desconeix l’origen del foc, que no ha obligat a desallotjar cap veí.