Un grup d’activistes s’ha concentrat aquest dilluns al matí en un dels accessos al port de Barcelona en solidaritat amb Palestina. Segons han informat en un comunicat, l’objectiu és “denunciar que l’economia global és còmplice del genocidi” i posar “èmfasi en la importància de coordinar les accions de solidaritat amb Palestina per aturar el finançament de la maquinària de guerra sionista”.

Un grup de persones han bloquejat l’accés 6 per denunciar la companyia Zim. Afirmen que és una de les empreses navals mercantils de capital sionista més grans. També han cridat consignes contra la companyia ICL per la seva venda de fòsfor blanc.

Una acció coordinada

L’acció s’ha fet de forma coordinada a una trentena de ciutats d’arreu del món. A Catalunya també hi ha hagut una protesta al port de Tarragona. L’acció forma part de la campanya “A15 Action”, un moviment establert a diferents països. A la protesta de Barcelona els activistes han llegit un manifest, en què han denunciat que el Port “col·labora i participa en la brutalitat colonial de l’estat d’Israel” a través de companyies com ZIM o ICL. Han denunciat que “aquí es comercia amb la mort i el genocidi”.