Gairebé 200 persones han participat en una cercavila que ha sortit de l’actual ubicació de l’Escola Entença, en barracons al carrer de Viladomat, i ha arribat fins a la futura situació d’aquest centre que preveu el Consorci d’Educació de Barcelona, a Londres amb Villarroel. En aquest indret fa 11 anys que hi ha un edifici d’habitatges en desús. La problemàtica sorgeix perquè l’immoble és annex a l’Escola Mallorca i l’EBM Londres.

Les famílies dels tres centres implicats s’han manifestat en contra d’aquesta decisió perquè consideren que això “crea una escola deficient i empitjora les condicions dels centres educatius existents”. Les associacions de mares i pares denuncien que en un mateix quart d’illa s’acumularien dues escoles públiques, una concertada i una bressol, la qual cosa “agreuja la mala distribució urbanística de centres educatius a l’Eixample”.

També reclamen que fa anys que l’Escola Mallorca i l’EMB Londres demanen fer ús d’aquest espai abandonat per millorar les seves instal·lacions. A més, afirmen que per adequar l’immoble caldrien dos anys d’obres “inassumibles en un entorn tan sensible”. Per tot plegat, les famílies han exigit que se suspengui de manera immediata el procés d’adequació i canvi d’ús de l’edifici.