En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, Jaume Artigues, president de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Dreta de l’Eixample, alerta que s’està repetint la situació dels anys 80, en què el barri va perdre prop de 30.000 habitants dels 70.000 que tenia. “Aquest procés es torna a produir, no només pels hotels, que ja han anat substituint edificis d’oficines, sinó que grans companyies venen aquí a comprar blocs sencers per fer-hi habitatges de luxe. Això fa que la gent del barri n’hagi d’acabar marxant“, afirma Artigues, que afegeix que els lloguers s’han encarit gairebé un 15 %.

Els veïns també denuncien una deficiència endèmica d’equipaments públics: “Som un barri amb 43.000 habitants i un únic institut. L’oferta d’ensenyament públic és bastant precària. No tenim cap casal de barri. Tenim la Casa Elizalde, que és molt important, però juga un paper per a tot Barcelona. I el mateix passa amb casals per a gent gran, escoles bressol i de primària. I d’equipaments esportius, simplement no en tenim cap”, lamenta el president de l’associació.

Més espai per als vianants i nous edificis d’ús veïnal, les reivindicacions

Per això, segons la vicepresidenta de l’entitat, Dolors Ylla-Català, es vol posar sobre la taula la necessitat de tenir nous equipaments pel barri, com podria ser, assegura, el Taller Masriera, situat al carerr de Bailén. Ylla afirma que l’immoble es troba tancat i desaprofitat des de fa 25 anys i creuen que és un bon edifici perquè pugui acollir centres de joves i convertir-se en un ateneu.

Tampoc obliden una reivindicació que ja fa dos anys que fan, la de transformar el carrer de Girona en un eix per a vianants. De fet, segons l’AV de la Dreta de l’Eixample, l’Ajuntament ja ho ha inclòs en el pla de districte i només falta convocar la comissió per a debatre-ho.

Totes aquestes denúncies les faran públiques durant els dies de festa major, entre el 24 i el 28 de maig.

Escolta l’entrevista a Jaume Artigues aquí: