Aquesta imatge es repeteix cada dia al carrer d'Olot, al costat del Parc Güell i just al davant de l'Escola Reina Elisenda. L'aglomeració de cotxes es forma a les hores punta d'entrada i sortida al col·legi, una situació que els pares i professors estan cansats de suportar. MARÍA BUÑUEL, mare de l'Escola Reina Elisenda "Ja anàvem demanant que això canviés, es va fer un canvi sobtat ara fa uns 10 mesos, un canvi que en lloc d'anar a millor va anar a pitjor, va perjudicar encara més aquesta situació de caos i d'inseguretat." El juny de 2013 hi havia set places per a taxis al carrer d'Olot. Però després de la reubicació que va fer l'Ajuntament, les places van augmentar a 21 i el problema es va agreujar. "Els pares i mares afectats diuen que els agradaria que no hi hagués cap parada de taxis a la zona. El primer objectiu, però, és que l'Ajuntament retiri la parada del carrer de Marianao. Per això, han manifestat les seves queixes amb una protesta." Al voltant del drac del Parc Güell, s'ha fet un minut de silenci amb pancartes per reivindicar un entorn saludable. Els pares dels infants reclamen una reubicació de la parada perquè la salut dels alumnes no se'n vegi afectada. RAÚL SANCHIS, portaveu de la protesta "El fet que estigui en pujada fa que els taxis hagin de tenir el motor encès tota l'estona, amb la qual cosa crea un soroll ambiental important. A més també crea fum." L'Ajuntament es reunirà la setmana que ve amb els pares per mirar de trobar una solució.

Amb màscares i una pancarta amb el lema “Volem un espai escolar sa i segur”, els pares i mares de les escoles que hi ha al voltant del Parc Güell han protestat contra les aglomeracions de cotxes, majoritàriament taxis. El moment crític es produeix durant l’entrada i sortida dels nens a l’escola, perquè el trànsit s’incrementa. Els pares també han reclamat el trasllat de les places de taxi a un indret on no perilli la salut dels més petits, ja que a causa dels motors encesos dels turismes, els nens pateixen la contaminació acústica i respiren el fum.

Actualment, hi ha 19 places al carrer de Marianao, i dues a la cantonada amb el carrer d’Olot. Són fruit del pla de millora de mobilitat que va fer l’Ajuntament el mes de juny passat. Abans, hi havia set places, situades al carrer d’Olot, i segons els veïns el canvi va empitjorar la situació.

De moment, els veïns volen que el consistori traslladi la parada a un entorn amb menys afluència infantil, però a la llarga, els agradaria que no hi hagués cap parada a la zona escolar. La propera setmana l’Ajuntament es reunirà amb el col·lectiu de pares per intentar trobar una solució.