Si hi ha una fira nupcial especialment important arreu del món és Noviaespaña. Més de dues-centes marques presenten les últimes novetats en moda nupcial, festa i cerimònia. El 50% dels expositors són internacionals. JOSE DÍAS, estilista de Justin Alexander & Sincerity Bridal "Esta feria es muy importante porque en los Estados Unidos siempre buscamos lo más elegante y no hay nada como esta feria para los vestidos..." Tot i que els casaments han baixat un 40% des de 2008, quan va començar la crisi, les núvies no renuncien a estrenar vestit per donar el "sí vull". La tendència de cara a la temporada que ve són les lluentors, les puntes i colors com el xampany. Tot i que la núvia de tota la vida mai no passa de moda. PATRICIA AVENDAÑO, dissenyadora "El traje blanco siempre es tendencia..." "A banda del vestit tota núvia necessita uns bons complements per això en l'edició d'enguany es dedica una zona a la bijuteria" Són complements fabricats a Europa. Més de 50 marques especialitzades en accesoris d'alta gamma. Anells, collarets i tota mena de complements. I perquè els convidats al casament també són importants, a Noviaespaña es poden trobar tota mena de vestits per no passar desapercebut en la festa.

El vestit de núvia blanc, el de tota la vida, continua sent el més triat per les dones que volen casar-se. Tot i que cada cop s’amplia més el ventall de models, colors i textures. La fira Noviaespaña aterra a Barcelona per presentar les últimes novetats del món dels casaments. Des de vestits per a la núvia i el nuvi fins a tot tipus de tocats artesanals i peces exclusives per a les festes i cerimònia, que juntament amb infinitat d’accessoris, complementen la imatge dels protagonistes d’aquest esdeveniment, i dels seus convidats.

Com a tendències generals, els vestits que lluiran les núvies el proper any es caracteritzen per tenir un cert aire vintage, detalls florals i un toc romàntic. A més, les lluentors, les perles, les puntes, la gasa, o les aplicacions fetes amb vidre seran elements indispensables en els dissenys.

Tot i que les despeses en casaments han baixat més del 40% des que va començar la crisi, les núvies continuen comprant vestits. I els que es fabriquen a Espanya són els més venuts. El mercat català suposa el 43,6% del total de les exportacions del sector.

Els complements guanyen terreny

En aquesta edició de Noviaespaña, se celebra per primera vegada l’Eurobijoux & MIDI. Aprofitant l’espai, una cinquantena de dissenyadors de bijuteria d’alta gamma presenten les últimes tendències en complements, totes fabricades a Europa.