Unes 300 persones han participat en una protesta aquest diumenge al migdia davant la seu del PSC, al carrer de Pallars, per exigir que la llei de protecció dels animals inclogui els gossos de caça. Els animalistes volen que el partit socialista retiri l’esmena que els exclou d’una normativa que protegeix els animals vertebrats del maltractament, l’abandonament i el sacrifici.

Durant la mobilització, els manifestants han tallat el carrer de Pallars i han fet un minut de silenci pels animals que han mort i per les situacions de patiment que viuen.

“Mateixos gossos, mateixa llei”

La convocatòria, que ha fet la plataforma ciutadana Espai Gos, té el suport de moltes entitats com la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA), Anima Naturalis o Llebrers solidaris. El lema és “mateixos gossos, mateixa llei” perquè s’equiparin els drets dels animals domèstics amb els dels gossos de caça.

protesta llei protecció animal gossos caça

Els animalistes alerten que l’exclusió dels animals de caça de la normativa obre la porta al maltractament, la cria indiscriminada i sense control, a la matança de cadells en funció del sexe i al sacrifici d’adults que no compleixen les característiques per l’ús que se’ls hi vol donar.

Protesta simultània a altres ciutats

La mobilització a Barcelona s’ha fet de forma simultània a altres ciutats com Madrid i Sevilla. En aquests municipis també s’ha fet davant de la seu del PSOE, per reclamar a l’executiu de Pedro Sánchez que retiri la polèmica esmena que exclou els gossos de caça de la llei, entre d’altres qüestions.

Els animalistes també han anunciat que tornaran a sortir al carrer d’aquí a una setmana, diumenge vinent, 23 d’octubre, amb una concentració a la plaça de Catalunya.

Què diu la llei?

La llei de protecció dels animals modifica el Codi penal i hi introdueix condemnes de fins a 24 mesos de presó si es provoca la mort de l’animal, i 36 mesos per als casos amb més d’un agreujant. El maltractament pot comportar penes de fins a 18 mesos de presó, si implica atenció veterinària.

Prohibeix les baralles de galls, el sacrifici d’animals sans i els espectacles de circ amb animals salvatges. També posa fi a la comercialització d’animals en botigues i l’exposició al públic amb finalitats comercials. En aquest sentit, estableix que la cria només es podrà dur a terme per criadors autoritzats.