(ACN) Una cinquantena de persones s’han concentrat aquest dimecres davant el Consolat de l’Argentina a Barcelona en solidaritat amb la vaga general contra la polèmica llei òmnibus de reforma de l’estat del president del país llatinoamericà, Javier Milei.

Manifest a la consolessa

La mobilització ha estat convocada pel Casal Argentí de Barcelona i diverses associacions sindicals per denunciar que la normativa inclou retallades històriques contra la classe treballadora.

Els manifestants han entregat a la consolessa argentina, Rossana Cicilia Suraballe, un manifest que també critica el caràcter ultrapatriarcal de la normativa. “Milei està imposant mesures pròpies d’una dictadura per evitar la protesta social i l’organització obrera i popular”, alerta el manifest.

Vaga general a l’Argentina

La Confederació General del Treball (CGT), el principal sindicat argentí, ha convocat una vaga general aquest dimecres contra el pla de xoc neoliberal del president. Preveuen fer una marxa cap al Congrés, on en la vigília el Govern espera aprovar la llei òmnibus de reforma de l’estat. És un macrodecret per desregular àmpliament diversos sectors econòmics, però també per declarar “l’emergència pública”, cosa que atorgaria a Milei una concentració més gran de poder.