La Policia Nacional ha interceptat aquest dijous al matí una furgoneta, acompanyada d’un cotxe dels Mossos d’Esquadra, que transportava documentació a la incineradora de Sant Adrià de Besòs. Segons la Policia Nacional, se sospita que els documents podrien estar relacionats amb l’1-O i per això han sol·licitat permís a l’Audiència Nacional per poder revisar-los. Un grup nombrós d’agents han custodiat durant més de dues hores la porta de la incineradora i finalment s’han endut la documentació. Fonts de la Policia Nacional han desmentit que s’hagi produït cap tipus d’enfrontament entre els agents.

Els Mossos d’Esquadra han informat a través d’un comunicat que, aquest matí, agents de la Comissaria General d’Informació (CGINF) s’han desplaçat fins a aquest punt per destruir documentació. Aquesta pràctica, segons apunten, és habitual i ordinària i es realitza periòdicament amb autorització del Servei d’Administració i Documentació de la Direcció General de Policia. Tota la documentació oficial que es destrueix es guarda en suport digital. El Mossos asseguren que en no disposar d’infraestructura pròpia en dependències policials per destruir aquella documentació per motius de seguretat i d’espai “no es pot guardar en suport de paper, ja fa anys que du a terme aquesta pràctica a les instal·lacions de Sant Adrià de Besòs”. Segons apunten, en arribar a la incineradora, diversos efectius del Cos Nacional de Policia que ja eren allà han exigit als efectius dels Mossos d’Esquadra que els fessin entrega d’aquesta documentació. Un comandament de la policia catalana ha fet saber al responsable del dispositiu policial que només es podria fer lliurament d’aquesta documentació si l’autoritat judicial això ho requeria. La major part del material que havia de ser destruït és documentació administrativa relacionada amb membres del cos, però també hi ha informes policials i documentació diversa.

A la porta de la incineradora, hi hagut molta expectació mediàtica. Una vintena d’agents han custodiat en tot moment l’entrada del recinte.