Aquest és l'aspecte de l'interior de l'edifici a mig construir de l'Orfeó de Sants. Segons els veïns, ja fa més d'un any que hi dormen diverses persones i això està generant problemes de convivència, que s'han intensificat des del juliol. Ara, però, l'Ajuntament ha anunciat que prendrà mesures per solucionar-ho. JORDI MARTÍ, regidor de Sants-Montjuïc "Hem demanat autorització per poder fer algunes obres per dificultar l'entrada a l'edifici i al llarg d'aquesta setmana començarà la neteja de l'edifici." Els veïns han demanat al consistori que actuï perquè asseguren que es tracta d'un problema de salut pública que podria empitjorar. Denuncien que les persones que l'ocupen hi acumulen ferralla, cartrons i altres materials i que fan les seves necessitats a l'interior de l'edifici i al carrer. JOSEP MARTÍNEZ VILLANUEVA, veí "Problemes d'inseguretat i sobretot d'higiene. No sabem si són 10 o 20 persones dormint. En el dia a dia això provoca que comencin a haver-hi restes d'aliments per tot arreu, brutícia, rates i de tot. I, a més, hem perdut intimitat. Saben el nostre 'modus vivendi', l'hora d'entrada a casa, la de sortida i, per tant, et fa certa por." "Tota la pudor entra dins de casa, si tens allò obert la pudor arriba fins al menjador". De moment, els veïns ja han pres la iniciativa i, per no tornar a veure imatges com aquesta, cada dissabte netegen el carrer amb aigua i lleixiu.

Els veïns del carrer de Miquel Àngel i Papin del barri de Sants es queixen de les molèsties que generen les persones que s’han instal·lat a les obres de l’Orfeó de Sants. Critiquen les pudors dels excrements i l’orina dels ocupants, que embruten l’interior de l’espai i els carrers adjacents. Segons els veïns, es tracta d’una vintena de persones que fa més d’un any que ocupen el recinte. Tot i que ja han fet diverses denúncies puntuals a la Guàrdia Urbana i als Mossos d’Esquadra, ara esperen l’actuació del consistori.

L’Ajuntament, que va anunciar la compra de l’immoble fa un mes, ha informat que aviat hi posarà solució. El consistori s’ha compromès a netejar l’espai aquesta setmana i reitar-ne la ferralla, el material elèctric, la roba i els matalassos de l’interior.