ALBERT ALBERICH, secretari general de FEICAT "Avui els nostres prospectors dels programa estan visitant empreses. Les empreses ja ens estan obrint portes i presentant ofertes. Ja hem començat a casar ofertes amb els usuaris als que s'està atenent. El 10 de juny ja no serà un punt de partida sinó que serà possiblement no la primera etapa ni la segona potser la tercera, vull dir".
És una experiència pionera que vol inserir les persones més vulnerables en el mercat laboral a través d’una “estratègia compartida”, ha dit Maite Fandos, tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports. Hi estan implicats l’Administració, les entitats del tercer sector i el sector privat, a través de les empreses que ofereixen llocs de feina. L’objectiu inicial és que 3.000 persones trobin feina durant aquest any. Fins ara i a través d’aquest pla ja s’ha col·locat en el mercat laboral una setantena de persones.
Les entitats treballen amb tres perfils diferents: les persones que necessiten una posada a una punt, els que necessiten “una intervenció a fons” amb un treball previ d’acompanyament, i les que amb una requalificació ja estarien llestos per ser contractats. L’objectiu és arribar a les empreses ordinàries i obtenir contractacions de mercat. Segons les entitats implicades, “no seran grans ofertes” tenint en compte com està el mercat laboral al país, però “necessitem el sector privat que treballi amb nosaltres”. També es faran accions a les empreses proveïdores de l’Ajuntament perquè coneguin la iniciativa i puguin obrir també les ofertes de feina al col·lectiu més vulnerable.
Trobada el 10 de juny
El mes de juny s’ha convocat una jornada en què es posarà en contacte els usuaris d’aquesta iniciativa que no tenen feina i les empreses que sol·liciten treballadors. El programa Làbora l’ha presentat l’Ajuntament i les entitats implicades com ECAS, FEICAT i Creu Roja Catalunya.