ÒSCAR CAMPS, membre de Proactiva Open Arms "Aqui a Europa és viu en una bombolla, amb un fals paradís, la frontera exterior d'Europa que coneixem com el Mediterrani s'ha convertit en una arma de guerra, Europa amb aquesta inacció deliberada de donar recolzament o salvament en aigues internacionals utilitza el Mediterrani com un sedàs." JAN ELIASSON, ex-vice-secretari general de l'ONU "Me enseñó que nadie puede hacerlo todo. Pero que todos podemos hacer algo. Me enseñó a mirar a las Naciones Unidas como una reflexión, un espejo del mundo."

La tretzena entrega de medalles de la Fundació Olof Palme ha reconegut aquesta vegada una persona i una organització per la seva trajectòria de suport en defensa dels drets humans, la cooperació internacional, la mediació, la pau i l’ajuda humanitària. Principis, tots, que inspiraven el pensament del polític suec assassinat. Després de recollir la medalla, Òscar Camps, membre de Pro Activa Open Arms, ha volgut donar un toc d’atenció als europeus perquè s’adonin del que està passant al Mediterrani i ha indicat que ells representen els ciutadans que volen creure ens les institucions.

Jan Eliasson, ex-vice-secretari general de l’ONU, també ha rebut el mateix guardó que l’ONG per la seva trajectòria en la institució internacional. De fet, fins que no s’ha retirat no ha pogut recollir aquest premi. Eliasson ha destacat que l’esperit de Palme ha d’ajudar per “tenir energia i fer brollar la voluntat política” que ajudi a solucionar els problemes i reptes actuals. Ha acabat el seu discurs citant-lo en una frase: “Ningú no pot fer-ho tot, però entre tots podem fer alguna cosa”.