Des d’aquest dissabte i fins al 12 de setembre Barcelona posa en marxa el servei de bany assistit per a persones amb mobilitat reduïda durant cada dia de la setmana. Les platges accessibles de la ciutat estan situades a la Nova Icària, Sant Miquel i a la zona de banys del Fòrum. La gran novetat d’enguany, però, és el nou vestidor inclusiu situat a la Nova Icària.

Aquesta és una iniciativa pionera a tot l’estat per garantir que les persones amb mobilitat reduïda puguin gaudir de les platges d’una manera més neta i segura. El vestidor té 12 metres quadrats i inclou dutxa i lavabo adaptats, grua, llitera i tots els serveis per garantir un ús més còmode.

Els usuaris valoren molt positivament aquest nou equipament, però insisteixen que caldria fer-ho extens a la resta de platges i altres espais de la ciutat.

Més material de suport al bany

Aquest any el servei de bany assistit pren entitat pròpia, fins ara s’integrava en el de salvament i socorrisme. Aquest fet permet millorar el temps d’atenció i detectar incidències de forma més àgil per poder solucionar-ho. De fet, des del servei de bany assistit destaquen que aquest any també s’ha ampliat el material de suport al bany i que 11 treballadors s’encarreguen de prestar aquest servei amb una ampliació d’horari: de 10.30 a 14.30 h i de 15.30 a 18.30 h.