L’intern ha ingressat al Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca per ordre judicial en espera de ser extradit. Es tracta d’un immigrant amb antecedents per violència masclista i que presumptament ha trencat l’ordre d’allunyament dictada. Segons fonts policials, la llei d’estrangeria preveu l’expulsió de les persones en situació irregular amb antecedents. Com en aquest cas es complien els dos condicionants, el jutge ha decidit iniciar els tràmits d’extradició.

L’arribada d’un reclòs al CIE suposa un punt d’inflexió en el conflicte que mantenen l’Ajuntament de Barcelona i el Govern espanyol pel tancament d’aquestes instal·lacions. A més, fonts policials asseguren que el centre ja pot rebre interns tan bon punt s’emetin ordres judicials que així ho dictin.

Des del consistori, asseguren que els serveis jurídics municipals estan preparant un informe que presentaran al jutge entre aquest divendres i dilluns que ve perquè autoritzi els tècnics municipals a entrar a les instal·lacions. De fet, aquesta setmana els inspectors han acudit dues vegades al centre per comprovar si hi havia interns, però en cap cas no se’ls ha permès l’entrada.

El centre va reobrir dijous passat, 7 de juliol, després de nou mesos d’obres. Aquell mateix matí, el tinent d’alcalde Jaume Asens havia anunciat que el consistori demanaria el precintament de les instal·lacions per no tenir la llicència corresponent. Veient que el Ministeri de l’Interior va esquivar l’advertència, Asens va avançar que si es reprenia l’activitat al CIE es podrien aplicar mesures coercitives com multes o el precintament.