El Zoo té una nova cria de lleó, nascuda al març. És fill de la Run Run i del Lutecio, l’únic mascle adult del grup, tots dos també nascuts a Barcelona. Aquest és el primer fill de la Run Run, que té 12 anys i que ha demostrat estar perfectament capacitada per tenir-ne cura. Els cuidadors han confirmat que tant la mare com el cadell es troben en bon estat de salut i es poden visitar ja a la seva instal·lació.

Després d’un temps en què la mare i la cria han estat apartats del grup per evitar possibles molèsties o agressions de la resta de lleons del Zoo, aquests dies s’està procedint a presentar-lo de manera gradual als exemplars adults que té el recinte. Segons els cuidadors, durant les properes setmanes continuarà el procés de reagrupament i la Run Run i el seu cadell sortiran a la instal·lació exterior alternativament amb la resta del grup, per tal que el lleó vagi coneixent la seva nova casa.

Posteriorment, i després d’un període en què la resta de lleons han d’anar coneixent i acceptant el cadell, el grup haurà de reunir-se per complet. La família de lleons del Zoo de Barcelona està formada pel mascle Lutecio i la Run Run, els pares del nounat, i dues femelles més, la Zala i la Nima.

En una entrevista a Barcelona FM, Josep Maria Alonso, cap de Conservació del Zoo, ha explicat que el naixement d’una nova cria comporta dos períodes crítics. Un és quan acaba de néixer per veure com reacciona la mare amb la cria, un obstacle que ja s’ha superat amb escreix i per això s’ha decidit presentar en societat el nou lleó. L’altre moment crític és el que s’està vivint en l’actualitat, en què s’està donant a conèixer la nova cria a tot el grup. En el moment que s’hagin superat aquests dos períodes és quan es començarà a pensar quin nom es posa al nou membre de la família.

El Zoo preveu que a finals de l’any vinent estigui enllestida la nova instal·lació dels lleons, integrada en un nou complex que inclourà un llac i un fossar sec, i tindrà una superfície exterior de 1.240 m2, als quals s’han de sumar 373 m2 dels dormitoris i 56 m2 d’un pati de reserva independent. El complex suposarà reunir en un únic espai les instal·lacions de lleons, girafes i elefants, agafant com a referència l’espai biogeogràfic de la sabana Sahel.