dofí barcelona platja sant miquel

Un home ha estat empresonat a Colòmbia com a presumpte responsable d’un delicte de pornografia amb persones menors d’edat. El presumpte pedòfil, d’origen colombià, va ser detingut l’estiu del 2021 a la platja de Sant Miquel, a la Barceloneta, mentre gravava infants que es canviaven el vestit de bany a la sorra. L’acusat va marxar a Colòmbia després de quedar en llibertat.

Els Mossos d’Esquadra van iniciar aleshores una investigació a càrrec de la Unitat Central de Delictes Informàtics, en coordinació amb les autoritats colombianes, en la qual se li van descobrir al telèfon mòbil fins a 760 vídeos amb menors despullats d’entre dos i 12 anys. En alguns, fins i tot utilitzava càmeres amb zoom per gravar els infants a dins de casa seva. Alguns d’aquests vídeos van permetre ubicar el punt exacte —al departament d’Antioquia, a Colòmbia— des d’on l’investigat produïa material pedòfil.

Tota la informació obtinguda durant més d’un any d’investigació ha permès detenir i empresonar el presumpte pedòfil a Colòmbia aquest novembre.