Tant l’ANC com Òmnium esperen que la de dissabte sigui una manifestació multitudinària com les que se celebren durant la Diada. Fins aquest dijous s’ha confirmat la contractació de 574 autocars que sortiran de tot Catalunya per participar en la protesta. Es demana que els manifestants que hi participin duguin un llaç de color groc com a símbol per demanar l’alliberament dels membres del govern de Catalunya i també dels líders de les dues entitats Jordi Cuixart (Òmnium Cultural) i Jordi Sànchez (ANC) empresonats el 16 octubre.

Els familiars dels presos, a la capçalera d’honor

Agustí Alcoberro, vicepresident de l’Assemblea, ha dit que s’espera una “gran mobilització de país”. En aquesta ocasió hi haurà una capçalera d’honor amb els familiars de les 10 persones empresonades del govern de Catalunya, de l’ANC i Òmnium, i també dels membres del govern que estan a Brussel·les. Marcel Mauri, portaveu d’Òmnium, ha afirmat que la manifestació serà “radicalment pacífica”.

La marxa s’iniciarà al carrer de Marina amb la cantonada del carrer de Pujades. Des d’allà caminarà en direcció al mar fins arribar a l’avinguda Icària, que serà el punt i final de la marxa. Aquí hi haurà un escenari des d’on es faran els parlaments i també es programaran concerts.

A favor d’una llista unitària

Els representants d’Òmnium i l’ANC han afirmat que eren partidaris que els partits que donen suport a la República anessin en una candidatura conjunta a les eleccions del 21 de desembre. Totes dues entitats s’han mostrat a favor de que el bloc sobiranista revalidi la victòria en els pròxims comicis.