Veïns del barri de Maresme denuncien el soroll, la pols i les olors que causa el tractament de terres que es fa en un espai a tocar de casa seva, al solar del carrer del Maresme, 81-85. Temen que s’hi estiguin tractant terres contaminades, una sospita que l’Agència Catalana de Residus confirma, en part. L’organisme detalla que l’espai serveix de suport a altres obres del barri i, en concret, per tractar el sòl excavat en un altra parcel·la.

Per la seva banda, des de l’Ajuntament de Barcelona apunten que al solar “s’hi estan fent tasques de retirada del sòl contaminat i reposició”, sense especificar-ne la procedència.

És per això que des de l’AV Maresme, José Manuel López retreu a l’Ajuntament que hagi permès que es facin tasques “tan molestes” al costat dels habitatges. López assegura que s’hagués pogut triar un altre emplaçament amb menys veïns i critica que no s’hagi ofert tota la informació del que s’hi estava fent en les nombroses vegades que els veïns l’han requerit.

Tot l’estiu sense obrir les finestres

El veïnat reconeix que les màquines que hi treballen fan un soroll molt fort i durant moltes hores al dia. A més —expliquen— és una entrada i sortida de camions de gran capacitat constant, que s’enduen terres i en porten de noves.

Els treballs van començar a l’estiu, al juliol, i el veïnat lamenta que se’ls ha fet difícil compaginar-ho amb la vida diària. La Hissora Linse, veïna del carrer del Maresme, 89, treballa a casa i explica que “a l’estiu no podia obrir les finestres del seu pis” ja que totes donen a les obres i, sense aire condicionat, la situació era molt molesta. Linse detalla que, quan els seus nens surten de l’escola, va directa “al parc perquè a casa no s’hi pot estar”.

Més descontaminació al Maresme

L’Ajuntament afegeix que, en l’àmbit del barri del Maresme, s’està duent a terme la descontaminació de terres en diversos espais, tant de titularitat pública com de titularitat privada i —apunten— “en alguns solars ja han finalitzat les tasques, mentre que en d’altres encara s’estan desenvolupant”.

Això sí, des del consistori reconeixen a betevé que les tasques des descontaminació del sòl poden acabar comportant el doble de moviment de camions que una excavació normal, ja que el procediment consisteix a excavar el terreny i separar la part contaminada per portar-la a un abocador.