La majoria de missatges de la campanya van dirigits a turistes i visitants de la ciutat. Per això, des del consistori s’han penjat banderoles en els llocs on normalment hi ha més presència de venda ambulant –passeig deBorbó, passeig de Colom, avinguda de les Drassanes i ronda del Litoral-, tot especificant que aquesta activitat és il·legal. En aquests cartells també es promocionen el comerç de la ciutat i el consum responsable. Tots aquells comerços de les zones més afectades pel fenomen de la venda ambulant també podran disposar dels cartells per penjar-los a les seves botigues.

D’altra banda, els informadors municipals repartiran fulletons als visitants per recordar que el “top manta” no està permès i que la compra d’aquests productes pot suposar una multa de fins a 500 euros als compradors. La seva presència s’allargarà fins al setembre de vuit del matí a mitja tarda al voltant del monument de Colom.

La campanya forma part del pla de xoc que van presentar el 30 de juny per fer front a la venda ambulant no autoritzada, que preveu, entre altres coses, incrementar la presència policial i crear un pla d’ocupació per regularitzar 40 persones. La iniciativa està també integrada en la campanya de comunicació de convivència que ha preparat l’Ajuntament per sensibilitzar tant la ciutadania com els seus visitants sobre la importància de mantenir actituds que fomentin la bona convivència i la seguretat.

La iniciativa també consta d’una part dirigida als venedors del “top manta”, als quals s’ofereix informació sobre els recursos municipals que tenen a l’abast i, a la vegada, sobre el circuit que han de seguir per poder-se acollir a les iniciatives impulsades des del consistori.

Resposta desigual entre els turistes

Els primers dies de campanya, la resposta dels visitants està sent poc homogènia: alguns sí que paren atenció a les explicacions dels informadors, però d’altres no s’aturen a agafar el díptic que explica les conseqüències de comprar a la manta. La majoria d’ells desconeixen que es tracti d’una activitat il·legal i alguns confessen haver adquirit productes d’aquesta manera.